Login [Register]
Don't have an account? Register now to chat, post, use our tools, and much more.
This is an archived, read-only copy of the United-TI subforum , including posts and topic from May 2003 to April 2012. If you would like to discuss any of the topics in this forum, you can visit Cemetech's TI-BASIC subforum. Some of these topics may also be directly-linked to active Cemetech topics. If you are a Cemetech member with a linked United-TI account, you can link United-TI topics here with your current Cemetech topics.

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics. TI-Basic => TI-BASIC
United-TI Archives -> TI-Basic
 
    » Goto page 1, 2  Next
» View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bluefire


Member


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 186

Posted: 20 Jan 2004 10:04:29 pm    Post subject:

Hi, Im bluefire and, well, i need help, i am making a joke game on the graph area and well, basically i need help making something that looks likea radar that keeps sweeping around over and over complete with the fade it creates, any help will be appreciated and you will be added to my credits and will be greatfully thanked by me and incase you want to nknow the name of this game its Mr. scanny and his friend Mr. Bleep i ca be reached at AIM: Runemania ICQ:279320779 MSN:I_LIKE_BIG_CHEESE@msn.com please contact me with this and only replie to this board if i cant be reached thanks Cool
----Sincerly,
Bluefire



P.S.- My writing is probably pretty bad caus e i have a small vocabulary =P
Back to top
Jedd
1980 Pong World Champion


Elite


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 823

Posted: 20 Jan 2004 10:48:34 pm    Post subject:

Not sure if you wanted BASIC or ASM, but here's some simple code:


Code:
Disp "RADIUS?"
Disp "SUGGESTED 4 OR 5"
Input R
9->Xmin
9->Xmax
6->Ymin
6->Ymax
ClrDraw
Degree
369->dim(L1                // L1 is List 1
L1->L2                           //L2 is List 2
For(A,1,369
Rcos(A)->L1(A
Rsin(A)->L2(A
Line(0,0,L1(A),L2(A
End
Repeat 0
For(A,9,369
Line(0,0,L1(A-8),L2(A-8
Line(0,0,L1(A),L2(A),0
End
End


It's SLOW, but it does the job.
Back to top
Adm.Wiggin
aka Tianon


Know-It-All


Joined: 02 Jun 2003
Posts: 1874

Posted: 21 Jan 2004 03:10:26 pm    Post subject:

Jedd wrote:
Not sure if you wanted BASIC or ASM

where did he post it?

hint, it is TI-Basic.
Back to top
Jedd
1980 Pong World Champion


Elite


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 823

Posted: 21 Jan 2004 03:27:42 pm    Post subject:

Hehe good point. I never actually look at topics from the forum menus, just from the "New Posts" search. Sometimes I forget to look at what part of the forum I'm posting in.

Is that what you wanted, Bluefire?
Back to top
Bluefire


Member


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 186

Posted: 21 Jan 2004 05:30:01 pm    Post subject:

hmm i get a syntax error after
Quote:
369->dim(L1
Back to top
DarkerLine
ceci n'est pas une |


Super Elite (Last Title)


Joined: 04 Nov 2003
Posts: 8328

Posted: 21 Jan 2004 05:45:06 pm    Post subject:

the L1 is one symbol: [2nd] [1].

Code:
-47 -> Xmin
47 -> Xmax
-31 -> Ymin
31 -> Ymax
For(I,1,25
Circle(0,0,I
End
Repeat 0
For(I,0,2pi,/theta/step
Line(0,0,25sin(I),25cos(I
For(J,1,8/theta/step,/theta/step
Line(0,0,25sin(I+J),25cos(I+J),0
If getKey:Return
End
End
End


Last edited by Guest on 21 Jan 2004 05:45:18 pm; edited 1 time in total
Back to top
Jedd
1980 Pong World Champion


Elite


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 823

Posted: 21 Jan 2004 05:46:22 pm    Post subject:

Make sure you are using the [STO->] key for the ->. It's just above the On button. Also, get dim( from the LIST menu ([2nd],[STAT],[Right],[3]). For L1, press [2nd],[1]. That should make it work.

PS what kind of calc do you have?
Back to top
Bluefire


Member


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 186

Posted: 22 Jan 2004 08:23:58 pm    Post subject:

TI 83 Plus and it was the dim symbol i know that sto and L1 are single symbols im not entirely stupid lol and now i fixed and btw u cant use 369 elements in a list, isnt the max 99? and it only does a quarter of the radar u got a way i can talk to u directly jedd? like aim icq or msn or go on mIRC chan #UnitedTI pls leave a way so we can discuss this in an im enviroment

oh nvm i got ur aim i just need to wait till u logon


But yes the radar is nice =)


Last edited by Guest on 22 Jan 2004 08:32:23 pm; edited 1 time in total
Back to top
X1011
10100111001


Active Member


Joined: 14 Nov 2003
Posts: 657

Posted: 22 Jan 2004 10:29:21 pm    Post subject:

Just try this one:

Code:
ZDecimal
ZInteger
0->A
0->B
Repeat 0
Line(0,0,31sin(B),31cos(B),0
Line(0,0,31sin(A),31cos(A
A->B
A+.1->A
End


Last edited by Guest on 22 Jan 2004 10:29:37 pm; edited 1 time in total
Back to top
Bluefire


Member


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 186

Posted: 22 Jan 2004 10:45:02 pm    Post subject:

well, that one is good but i figured out what happened and just look at hedd's its perfect, thanks anyways tho Evil or Very Mad

btw jedd THANKS Very Happy
Back to top
tr1p1ea


Elite


Joined: 03 Aug 2003
Posts: 870

Posted: 22 Jan 2004 11:51:24 pm    Post subject:

This method is a bit faster and doesnt use lists or anything:


Code:
AxesOff
ClrDraw
5->X
5->Y
For(A,0,300,1)
X+(Y/048)->X
Y-(X/048)->Y
Line(0,0,X,Y)
Line(4,4,7,6,0
End
Repeat 0
X->S
Y->T
X+(Y/08)->X
Y-(X/08)->Y
Line(0,0,X,Y,0
Line(0,0,S,T)
End


Enjoy Smile.
Back to top
Bluefire


Member


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 186

Posted: 23 Jan 2004 12:01:10 am    Post subject:

Neutral Neutral WOW, THAT WAS PERFECT, Pls leave a way for me to meet u triplea , have u got aim, icq, msn, or mIRC?

hehe i got 2 good radars now Laughing


Last edited by Guest on 23 Jan 2004 12:12:37 am; edited 1 time in total
Back to top
Toksyuryel
Crimson Dragon Software


Elite


Joined: 14 Jun 2003
Posts: 880

Posted: 23 Jan 2004 10:58:49 am    Post subject:

Bluefire wrote:
btw u cant use 369 elements in a list, isnt the max 99?

Actually on +/SE the max is 999.
Back to top
Bluefire


Member


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 186

Posted: 23 Jan 2004 11:44:09 am    Post subject:

Razz i figured that out Laughing
Back to top
Arcane Wizard
`semi-hippie`


Super Elite (Last Title)


Joined: 02 Jun 2003
Posts: 8993

Posted: 23 Jan 2004 12:28:26 pm    Post subject:

Same for non-plus actually.
Back to top
X1011
10100111001


Active Member


Joined: 14 Nov 2003
Posts: 657

Posted: 23 Jan 2004 03:14:46 pm    Post subject:

tr1p1ea wrote:
This method is a bit faster and doesnt use lists or anything:


Code:
AxesOff
ClrDraw
5->X
5->Y
For(A,0,300,1)
X+(Y/048)->X
Y-(X/048)->Y
Line(0,0,X,Y)
Line(4,4,7,6,0
End
Repeat 0
X->S
Y->T
X+(Y/08)->X
Y-(X/08)->Y
Line(0,0,X,Y,0
Line(0,0,S,T)
End


Enjoy Smile.

Actually, that is a little slow at the start. How about this:


Code:
AxesOff
ZDecimal
ZInteger
For(A,-31,31
Horizontal A
End
31->X
31->Y
Repeat 0
X->S
Y->T
X+(.1Y->X
Y-(.1X->Y
Line(0,0,X,Y,0
Line(0,0,S,T
End


Last edited by Guest on 23 Jan 2004 03:15:11 pm; edited 1 time in total
Back to top
DarkerLine
ceci n'est pas une |


Super Elite (Last Title)


Joined: 04 Nov 2003
Posts: 8328

Posted: 24 Jan 2004 12:26:48 pm    Post subject:

X1011 wrote:
Actually, that is a little slow at the start. How about this:

Code:
AxesOff
ZDecimal
ZInteger
For(A,-31,31
Horizontal A
End
31->X
31->Y
Repeat 0
X->S
Y->T
X+(.1Y->X
Y-(.1X->Y
Line(0,0,X,Y,0
Line(0,0,S,T
End


Code:
AxesOff
ZDecimal
ZInteger
1 -> Xscl
1 -> Yscl
GridOn
DelvarX31 -> Y
While 1
X->U
Y->V
X+.1Ans->X
Y-.1Ans->Y
Line(0,0,X,Ans,0
Line(0,0,S,T
End

This might work a little better.


Last edited by Guest on 25 Jan 2004 05:48:24 pm; edited 1 time in total
Back to top
X1011
10100111001


Active Member


Joined: 14 Nov 2003
Posts: 657

Posted: 24 Jan 2004 12:57:52 pm    Post subject:

If your trying to fill the screen with GridOn, use Xscl and Yscl. But using a for loop with horizontal is faster.
Back to top
DarkerLine
ceci n'est pas une |


Super Elite (Last Title)


Joined: 04 Nov 2003
Posts: 8328

Posted: 25 Jan 2004 05:49:16 pm    Post subject:

Yes, still faster would be writing out all 62 horizontals. But using gridon saves space.
Back to top
X1011
10100111001


Active Member


Joined: 14 Nov 2003
Posts: 657

Posted: 25 Jan 2004 06:03:03 pm    Post subject:

Well I think 5 bytes is worth it, plus it doesn't mess up the graph screen.
Back to top
Display posts from previous:   
Register to Join the Conversation
Have your own thoughts to add to this or any other topic? Want to ask a question, offer a suggestion, share your own programs and projects, upload a file to the file archives, get help with calculator and computer programming, or simply chat with like-minded coders and tech and calculator enthusiasts via the site-wide AJAX SAX widget? Registration for a free Cemetech account only takes a minute.

» Go to Registration page
    » Goto page 1, 2  Next
» View previous topic :: View next topic  
Page 1 of 2 » All times are GMT - 5 Hours

 

Advertisement